vrijdag, september 23, 2005

Waar vindt u OMC?

Deze week in Nieuwe Revu is mijn recensie te vinden van Hans Fjellestads DVD-docu over de onlangs overleden Robert Moog. Leuke documentaire over een zeer sympathieke man (de interviews met artiesten zijn wat minder al blijkt Rick Wakeman een ontzettend grappige geezer te zijn.)

Aangezien Droommachine: Sporenburg nog vijf dagen te leven heeft zal ik hier ook maar meteen aankondigen dat in het volgende nummer van Open, het tamelijk briljante tijdschrift van de Stichting Kunst in de Openbare Ruimte (SKOR) een kritiek staat van DJ Spooky’s Rhythm Science boek (mocht met 1000 woorden heerlijk uitpakken.)

Druk, druk. Gisteren een interview gehad met Jonathan Weiss, regisseur van het, ik kan het niet genoeg benadrukken, sublieme The Atrocity Exhibition (nu dus verkrijgbaar op een schitterend vormgegeven DVD). Als alle interviews zo waren (zonder complex praten over Nietzsche, Antonioni, Tarkovsky, Philip K. Dick, technologie en het onderbewustzijn, sciencefiction, noem maar op) dan leefden we natuurlijk in een betere wereld.