dinsdag, september 13, 2005

De krant: de balans

plus:

Sylvia Witteman (meesteres van de hyperbool die het alledaagse leven is.)
Bert Wagendorp (de enige sportschrijver met iets van intellectuele bagage, wil nog wel eens ergens anders in de krant opduiken. Kan ook leuk over andere sporten dan voetbal schrijven.)
Marcel van Dam (ja, ja. Sociologen onder elkaar nietwaar? Van Dam brengt eigenlijk alleen maar standaard sociologische inzichten, en als sociologie iets is dan is het wel relativerend. Daar kunnen bepaalde lieden niet zo goed tegen. Dat zijn dan ook altijd mensen die vooral geïrriteerd moeten worden.)
Het Betoog op zaterdag (niet altijd een succes, maar ze doen hun best. Die serie over met name Aziatische wereldsteden is fascinerend.)
Aarsman collectie (samen met de essays van Domeniek Ruyters de hoogtepunten van de Kunstbijlage op donderdag.)

min:

Leon Likud [© M. Ter Haar] (verbaasde me er altijd over dat zijn slecht doordachte propagandastukken op de Forum pagina verschenen, maar nu hij en zijn vrouw ook nog eens wekelijks vanuit Berkeley hun "wijsheid" mogen verkondigen beginnen binnen de krant zelf ook morrende stemmen te klinken.)
Ari “Bush is onfeilbaar” Elshout
Michael Zeeman (ben ik trouwens ambivalent over. Is natuurlijk een pretentieuze flapdrol, maar is dat eigenlijk slecht?)
Jan Blokker (fossiel. Zo’n nare mengvorm van teleurgesteld protestant socialisme.)
Voetbalredactie (drama. Niveau schoolkrant of nog slechter De Feyenoord Krant. Onkenhout is leesbaar wanneer hij zoekt naar menselijkheid in de sport of zich verbaast over Van Basten. Zeer zwak wanneer hij als ombudsman van de Calimero optreedt. En het heeft niet zoveel met Ajax te maken, want Het Parool is ook onleesbaar door het hooghouden van een haast Stalinistische Ajax-ideologie, waar elke jeugdspeler meteen een basisplaats verdient. Alleen bij De Volkskrant zitten een paar figuren die wel heel zeikerig bezig zijn en het nog steeds meesmuilend over Godenzonen heeft terwijl geen weldenkende Ajax-fan die term gebruikt.)
Volkskrant Magazine (Oninteressante imitatie van de Libelle.)
Muziek (Het fiere bastion van het Rockisme.)


Conclusie: opzeggen.
Alternatief: geen. Nieuws is overal gratis te vinden. Meningen al helemaal.