vrijdag, december 10, 2004

Lijstjesmanie vangt aan: de 5 (eigenlijk 6) mooiste remixes van het jaar


 Posted by Hello

1. Superpitcher - Happiness (Lawrence en Michael Mayer remixes)
Beste track van het kreupele Here Comes Love album krijgt twee sublieme remixes. Die de eerste plaats mogen delen. Want een keuze maken is jezelf een beetje verwonden. Mayer laat de Detroit machine de emo-schaffel doen met een prachtig complexe breakdown. In een handreiking tussen de twee grootste melancholici van de dansvloer gaat Lawrence voor de oerduitse neoklassieke touch waar voorbij het winterlandschap het eerste lentelicht en de belofte van geluk en hernieuwde liefde gloort.

2. Depeche Mode – Little 15 (Ulrich Schnauss remix)
Net een graadje mooier dan de neoklassieke (ja, Gerard heeft mij aangestoken!) Goldfrapp remix van ‘Halo’ is deze desolate remix van Ulrich Schnauss. Per voorkeur luisteren bewegend door de stad, invallende nacht, sneeuw en dan halverwege verdrinkt de track in een sublieme narco-electro waas. Soulmuziek voor verloren stedelingen, bleke meisjes verborgen in dikke jassen, bibberende born-again ravers die de weg naar huis zoeken.

3. Spektrum – Kinda New (Tiefschwarz vocal mix)
Eerste paar keer dacht ik: is dit alles? Dan gooi je het volume eens flink omhoog en dan wordt de flipperkasterotiek van dit vrolijke huwelijk tussen Spektrum en Tiefschwarz pas echt begrijpelijk.

4. Tiga – Pleasure from the bass (Joakim remix)
Joakim is de verborgen held van vet geluid. De remixer als jongleur. Tiga’s ode aan de bas en Phuture wordt zo een reuze spannende achtbaan van geluid.

5. Misc. – Flow (Basteroid mix)
Basteroid weet het asfaltroller-potentieel van Misc. compleet uit te buiten. Een zuigende monstertrack is het resultaat. Makkelijk te mixen ook want het walst het arme voorgaande nummer compleet plat. Looney Tunes stijl.