dinsdag, juli 12, 2005

Zomertech 2

Het aangekondigde vervolg op Zomertech komt precies op tijd als ik de weermannen mag geloven (en omdat volgens mijn loggegevens de originele zomertech een van de populairste posts is geweest.) Verbazingwekkend snel bij elkaar gevonden en gemixd (tracklisting zit ook deze keer weer in de mp3 tag). Afijn, de volgende tracks hebben elkaar gevonden:

Geiger – Cocain-e
Prettig zomerliedje dat net als die Royskopp single het palet van Jam & Spoon trance gebruikt om popmuziek mee te maken.

Lifelike & Kris Menace – Discopolis
Uitmuntende Franse filterdisco gaat minimal track.

Tocotronic – Pure Vernunft Darf Niemals Siegen (Superpitcher & Wasserman remix A)
Voor mijn gevoel al vele malen bewierookt. Dit is weer Superpitcher op de top van zijn kunnen. Een van de betere remixes van 2005 (en versie B is dus even goed.)

Freeform 5 – Electromagnetic (Tiefschwarz mix)
Door “kenners” naar voren geschoven als de terugkeer van de Diepzwarten. Weet niet hoor, het is aardig maar in vergelijking met de Goldfrapp remix een beetje tam.

Fischerspooner – Never Win (Black Strobe remix)
Die Fischerspooner gasten weten hun remixers ook uit te zoeken. Black Strobe levert een adequate remix af, die wat minder bot/Front 242 is dan hun recente werk.

Konfekt – Ra(Bammel)
Een van de vele hoogtepunten op de Areal 2 Rabimmel, 2 Rabammel, 2 Rabum, 2 Bum, Bum compilatie. ‘Ra(Bammel)’ presenteert een heel ouderwets maar niet minder fijn en effectief idee: je laat de track rollen en laat heel langzaam de intensiteit toenemen, hup plofbeat erbij, kassa.

Nathan Fake – Cohed (Michael Mayer remix)
Grappig, dit doet me een hele tijd vrij weinig en dan opeens op de helft verandert dit in een vrij geniale ouderwetse kale acidtrack.

Tiefschwarz - Wait & See
In de jaren 80 had je van die nummers die in de laatste 30 seconden opeens een briljant outro bleken te bezitten (de videoversie van ‘Sledgehammer’ waar Peter Gabriel de sterren in loopt onder begeleiding van een kale beat, is me altijd bijgebleven als het model). ‘Wait & See’ deed me daar weer aan denken, wel okay nummer maar het staartje is een belofte voor een veel beter nummer dat nooit gemaakt is.

Green Velvet - Temptation
Werd ook tijd dat hij terugkeerde. Geen uitgesproken grapnummer, al word ik sowieso vrolijk van zijn stem. Wel heel erg vette bas en het is gelukkig allemaal wel op zijn gebruikelijk niveau.

Mathew Jonson – Return of the Zombie Bikers
De Jezus van Techno. Ik ben zijn een van zijn discipelen.

The Killers – Mr. Brightside (Jacques Lu Cont’s Thin White Duke remix)
Grappig, hier geldt net als bij Nathan Fake: de eerste helft van de remix is zwaar klote. The Killers zijn een stelletje flapdrollen, die me alleen al irriteren omdat hun naam teveel lijkt op die van de olympische Kills. Jacques Lu Cont heeft eigenlijk zijn ‘Silver Screen’ remix ook niks afgeleverd waar ik echt enthousiast van werd en toch: hak je die eerste helft eraf krijg je opeens een heerlijk sentimentele sound alsof Aphex Twin met Duran Duran aan het stoeien is. Of zoiets.

Plump DJs – Acid Hustle
Schijnen ook groot te zijn. Mij iets te bikbiets, klinkt toch alsof een paar bouwvakkers met een 303 spelen, en dat is een totaal achterhaalde sound. Maar omdat het lijkt te bestaan uit drie verschillende tracks, heeft het zijn momenten, vooral dat getrommel tegen het einde word ik wel blij van (alweer, doet me een beetje denken aan die oude extended mixes van vroeger waar je eerst gewoon het nummer had en dan werd er vijf minuten cool getrommel achter geplakt.)

Ada – Cool My Fire (Erlend Oye & Band)
Mooi relaxte versie die het melodieuze gevoel van de Blonde Technogodin destilleert, al was het natuurlijk nog subliemer geweest als ze het zelf bijeen had gezucht.


Zomertech II (55:43)
01 Geiger – Cocain-e
02 Lifelike & Kris Menace – Discopolis
03 Tocotronic – Pure Vernunft Darf Niemals Siegen (Superpitcher & Wasserman remix A)
04 Freeform 5 – Electromagnetic (Tiefschwarz mix)
05 Fischerspooner – Never Win (Black Strobe remix)
06 Konfekt – Ra(Bammel)
07 Nathan Fake – Cohed (Michael Mayer remix)
08 Tiefschwarz – Wait and See
09 Green Velvet – Temptation
10 Mathew Jonson – Return of the Zombie Bikers
11 The Killers – Mr. Brightside (Jacques Lu Cont’s Thin White Duke remix)
12 Plump DJs – Acid Hustle
13 Ada – Cool My Fire (Erlend Oye & Band)