maandag, mei 02, 2005

Acid Death Rave vol.2

Het notendieet word ik narrig van, ik val terug op een flinke portie sonische frikadellen speciaal. Ik wilde wat breder gaan in navolging van de Art of Disco mixcd (door Vincent gehaat, maar ik vind het goed weergeven welke kanten je met Vet Geluid op kan, het hoeft dus niet de hele tijd te brommen.) De brom is op ACD2 nog terug te vinden op zo’n typische Misc. remix, van het toch al niet subtiele ‘Kapital’. Dit begint al iets teveel een trucje te worden (al zijn die breaks van Misc altijd interessant.) Verder twee redelijk recente Ada remixes, die nog maar eens duidelijk maken dat ze de koningin van Vet Geluid (subtiele variant) is.

Als tegenwicht voor de bromberen de Supermayer (Superpitcher + M.Mayer, jahaa!) remix van ‘You Know’ toegevoegd. Weet nog niet wat ik er precies van moet vinden, zo luchtig is die remix dat het bijkans uit je computer verwaait. Die Yeah Yeah Yeahs remix werkt heel erg goed en dient als een soort concurrerend geluid voor The Kills remix (al hoor je dat The Kills veel makkelijker opgaan in dansmuziek, je hoeft er eigenlijk alleen nog maar wat echo aan toe te voegen.) Nog een ‘Just Let Go’ remix, Joakim klikt toch maar even in een rechtstreeks duel de Thin White Duke eruit. Tiefschwarz bewijzen in tegenstelling tot wat sommige zeursmurfen beweren dat ze van alles kunnen, de ‘Something More’ remix is een van de betere dingen die ze hebben gedaan, een hele vreemde soort geëlektrificeerde dub. Klasse. Als afsluiter nog even een respectvolle knik richting Detroit, de b-kant van de laatste Martian single: kosmische emotionaliteit met kwaliteitsstempel.

(53:19 minuten, mp3, Acid Death Rave mix vol.2 (de 34 jaar oud versie), een week actief en anders verwijs ik u naar sfschrijver op de Seek.)

01 Booka Shade – Vertigo vs. Cha (Ada remix)
02 Kiki – So Easy To Forget (Ada remix)
03 Rocco Branko – Kapital (Misc. remix)
04 Losoul – You Know (Supermayer remix)
05 Eclat & Prudo – You’ll Ask Us (Onda Raval remix)
06 Yeah Yeah Yeahs – Y Control (Tommie Sunshine’s Brooklyn Fire retouch)
07 Chikinki – Something More (Tiefschwarz dub)
08 Fischerspooner – Just Let Go (Joakim remix)
09 The Kills – The Good Ones (Jagz Kooner remix)
10 The Martian - Sunchaser