donderdag, november 04, 2004

Dinamo Kiev – Real Madrid 2-2

De Armada bevriest en ontsnapt. Fascinerende wedstrijd gezien. Real begint goed en verzorgd maar ik vertrouw het niet. Dinamo Kiev, is al decennia hetzelfde recept, en iets in de positionering, het jagen, verraad een zwanger zijn van…aanvalsgolf na aanvalsgolf. Snel, korte verzorgde passes, effectief. Binnen de kortste tijd is het 2-0 voor Kiev. Real doet me al jaren denken aan de Armada, trots en arrogant…en ongedisciplineerd, bij een geraapt zooitje huurlingen waarvan de leiding te hooghartig is om structurele problemen op te lossen. De verdediging is al jaren een lachertje, laten zich met gemak uitkappen, en stellen zich altijd verkeerd op rond het keepersgebied van Casillas. Verder lopen er twee aanvallers rond die te dom zijn voor het hoge school voetbal wat zich afspeelt op het middenveld. En dat middenveld, met dit keer Raul erbij naast Guti, Figo en Zidane zorgt ervoor dat een afgang bespaard blijft. Een slimme goal en een (terechte) penalty en het staat bij rust weer gelijk. Dan merk je ook het verschil met het Kiev van vroeger, die bleven gaan en gaan, nu stort de boel toch fysiek te snel in en kan Real het heft in handen nemen (dat wil zeggen redelijk lekker de bal rond tikken.) Mooie tweede, hetzij minder hectische tweede helft, beter voor het hart en toch genietbaar voor het oog. Leukste wedstrijd die ik sinds Nederland – Tsjechië heb gezien.

Ajax schijnt ook nog te hebben gespeeld.